A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Koncert
Programok / Koncert
Zene világnapja a Talambával

Mi mással is ünnepelhetné a Zene világnapját egy zenekar, mint különleges muzsikával?!
A Miskolci Szimfonikus Zenekar, immár hatodik alkalomból szervez, e célból hangversenyt.

2019-ben Wolf Péterrel és barátaival ünnepeltük a Zene világnapját. A Vuk zeneszerzőjének tollából született csodás versenyműveket és zenekari darabokat hallhatta a közönség. Korábban volt már oratórikus koncert, világzenei lemezbemutató, játszottuk a Csillagok Háborúja zenéjét ihlető Planéták című zenekari szvitet, 2018-ban pedig Illényi Katicával ünnepeltünk. A Liszt Ferenc-díjas művész nem csak hegedűjátékával, hanem csodás énekhangjával és theremin előadásával is lenyűgözte a közönséget. Wolf Péter fantasztikus alkotásait zenekarunk mellett olyan nagyszerű művészek tolmácsolták, mint Balog József zongora- és Baráti Kristóf hegedűművész. A versenyművek mellett pedig egy igazán különleges filmzenei alkotás is felcsendült Cinefónia címmel. Folytatva a sort, 2020-ban szintén egy kivételes produkciót hozunk el a miskolci közönségnek. Vendégünk lesz a Talamba ütőegyüttes. Az ütőegyüttes elnevezés esetükben egy olyan baráti társaságot és profi zenészekből álló csapatot jelöl, akiknek életcéljuk a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok “megbékítése” egymással. Koncertjeiken így éppúgy találkozhatunk klasszikus, kortárs, könnyűzenei alkotások átirataival, amit rendszerint megfűszereznek egy csipet dzsesszel, népdalokkal, az afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt. Az együttes nem először látogat el Miskolcra. Korábban is találkozhattunk velük például ifjúsági beavató koncerten, hiszen a fellépéseik mellett rendszeresen járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel.
Egy igazán könnyed hangulatú estén vehetnek tehát részt a zenekedvelők október 2-án, a csodás Talamba Ütőegyüttes és a Miskolci Szimfonikus Zenekar jóvoltából. Egy biztos: a fantasztikus hangulat most sem maradhat el!

Zene világnapja a Talambával
2020. OKTÓBER 02. PÉNTEK 19:00
Művészetek Háza, Miskolc
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Talamba Ütőegyüttes
Vezényel: Szabó Sipos Máté
 

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Jegyinformáció:
Jegyek és bérletek kaphatóak az Interticket országos jegyirodai hálózatban, valamint az alábbi helyszíneken: a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (3525 Miskolc, Rákóczi utca 2.) és a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. jegyirodájában (3525 Miskolc, Kossuth utca 3.).
Parkolási információ:
A Művészetek Háza vendégei részére az Európa téri mélygarázsban van lehetőség a parkolásra. A mélygarázs megközelíthető az Uitz Béla utca felől, mely 24 órában üzemel. Díjszabás: 260 Ft / óra
Elmentem a naptáramba 2020-10-02 17:00:00 2020-10-02 20:00:00 Europe/Budapest Zene világnapja a Talambával Miskolc, Rákóczi utca 2. info@muhamiskolc.hu
Facebook esemény
2020. október 02. péntek
19:00 - 22:00
Helyszín: Hangversenyterem
Jegyár: 2400 Ft - 3600 Ft
Jegyvásárlás
Hasonló programok
Összes
Koncert
Grecsó-Hrutka Tandem: Első évre fecske Egy mesélős este / ELHALASZTVA
2020. december 12. szombat, 19:00
Jegyár: 4700 Ft - 3900 Ft
Jegyvásárlás
Koncert
Miskolci Szimfonikus Zenekar / ELHALASZTVA
2020. december 14. hétfő, 19:00
Jegyár: 3400 Ft
Jegyvásárlás
Koncert
Kovács Kati koncert / ELHALASZTVA
2020. december 18. péntek, 19:00
Jegyár: 6100 Ft
Jegyvásárlás