A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Gyermek
Programok / Gyermek
Szalóki Ági: gyermekkoncert (ingyenes)

A Szalóki Ági gyerekzenekar közel 20 év alatt négy albumot készített, több mint 600 koncertet adott Magyarországon és a határontúli magyarok közösségeiben. A zenekar mindvégig hű maradt alapelveihez: a gyerekek iránti tiszteletüket a gyerekek iránti figyelemmel, zenei igényességgel is kifejezi. Zenéjükben a magyarországi gyerekzenék történetében először szólalt meg hangszeres improvizáció, a zenekar elsőként emelte be a jazzt a gyerekzenébe. Cigány nyelvű dalokkal is elsőként szóltak a gyerekközönséghez. Koncertjeik afféle zenés játszóházként funkcionálnak, melyek jól egészítik ki a hazai alapfokú oktatási intézmények munkáját.
Díjak:
Fonogram - díj, 2006. Az év gyerekalbuma
Fonogram - díj, 2009. Az év gyerekalbuma
Liszt- díj, 2017. Szalóki Ági zenei tevékenységéért
A közönség ezen a koncerten is számíthat arra, hogy Ági a családi koncertjén elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, sőt, a Téli-nyári labodából válogatja. De a közönség számíthat új dalokra is, amelyeket egyik lemezen sem találnak meg!
Lemezei zenei anyagát főleg énekelt versek alkotják, többek között József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Erdős Virág, Jónás Tamás, Garaczi László és mások költeményei. A zeneszerzők Ági összeszokott csapatával minden lemezen színes, izgalmas zenei világot hoztak létre: a dalok a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. A koncert dalai, Ági lemezei olyan útravalót adnak, amit sokan és sokáig hallgathatnak, forgathatnak, mindig találnak benne újat...
Ági koncertjét ezúttal az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázati támogatása teszi lehetővé. A koncertturné, melynek egyik állomása, Miskolc, a magyarországi roma és nem roma, kis - és nagytelepüléseken élő gyerekeknek szól. Szalóki Ági együtt szeretné megszólítani a koncertekre látogató, eltérő hátterű gyerekeket. Műsoron énekelt versek, autentikus és feldolgozott magyar és cigány dallamok. A pályázat lehetővé teszi, hogy vendégeket hívjon. Ezúttal Balogh Gusztáv és a Máltai Szimfónia programban résztvevő gyerekek lesznek a vendégek.
Balogh Gusztáv énekes-gitáros a cigány hagyományok ölelésében töltötte gyermekkorát egy szabolcsi faluban. Zenei érdeklődésére hatott nagybátyja, Varga Gusztáv, a Kalyi Jag együttes alapítója. A Nomada, Mókus és a Fabula Rasa, Vojasa alapítója. Több hazai zenekar vendégeként koncertezett: Romano Drom, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Eastwing, Canarro. Nemzetközi projektek: Deep Forest(FR), María Serrano - Balkan flamenco projekt ( ES-HU), Fire and Fire projekt ( USA-HU). A Máltai Szimfónia a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szociális programja, amely a zenét eszközként használja annak érdekében, hogy a hátrányos helyzetű, iskolai problémákkal küzdő gyermekek társadalmi beilleszkedését segítse. Munkánk alapja a hangszeres zenetanítás és a közösségépítés.
Szalóki Ágnes – ének
Csókás Zsolt – gitár
Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek
Kovács Zoltán – nagybőgő
Rácz Krisztián – gitár
Szalai Péter – tabla
Gere Miklós – hangosítás
Védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Jegyinformáció:
A programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció helyszíne: a Miskolci Kulturális Központ jegyirodája (Rákóczi u. 2.).
Parkolási információ:
A Művészetek Háza vendégei részére az Európa téri mélygarázsban van lehetőség a parkolásra. A mélygarázs megközelíthető az Uitz Béla utca felől, mely 24 órában üzemel. Díjszabás: 260 Ft / óra
Elmentem a naptáramba 2021-11-23 13:00:00 2021-11-23 14:30:00 Europe/Budapest gyermekkoncert (ingyenes) Miskolc, Rákóczi utca 2. info@muhamiskolc.hu
2021. november 23. kedd
14:00 - 15:30
Helyszín: Hangversenyterem
Jegyár: INGYENES
Hasonló programok
Összes
Koncert
TISZTA FORRÁSBÓL
2022. május 23. hétfő, 18:00
Jegyár: 1000 Ft
Jegyvásárlás
Színház
Huszka Jenő-Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné - operett
2022. május 28. szombat, 19:00
Jegyár: 7900 Ft - 15000 Ft
Jegyvásárlás
Színház
A Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola : Gála Műsora
2022. május 29. vasárnap, 16:00
Jegyár: 2500 Ft
Jegyvásárlás