A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Hírek /
A Kollár-Klemencz Kamarazenekar koncertezik a MÜHÁ-ban
2019. október 01.

Akik már ismerték szépírói munkáit, azok számára pedig zene és próza kerek egésze alkot majd érzelmi, gondolati „katarzist”. Egy különleges koncertre készülhetünk október 4-én a MÜHA-ban, ahol a Műanyag kerti székek élete kizökkent bennünket mindennapjainkból Kollár-Klemencz László és vendégeinek jóvoltából.

A Kistehén zenekar frontembereként, zenészként, dalszövegíróként és forgatókönyvíróként egyaránt ismert Kollár-Klemencz László közel ötvenévesen kezdte szépírói pályáját. A műanyag kerti székek élete című kötetében – mely ezen este gerincét képezi - természetírásokban mutatja meg, hogyan találkozik az ember a természettel, hogyan működik az ember a természetben, és végső soron azt is: mi a természetes az emberben. Egy olyan világ bontakozik ki, ami valahol mindannyiunk számára ismerős, csak talán rég elfelejtettük. A vidéki élet szépsége, az egyszerűség ereje, a természetesség, az emberség valódi mibenléte.

„Történetek vannak, nagyon emberi, érzékeny történetek, miközben nagyon erősen jelen van a természet, de jobban át fog jönni benne a mai világunk, hogy mi is az, amit itt létrehoztunk, hogy mit is keresnek itt például a műanyag kerti székek. És hogy egyáltalán milyen a mi viszonyunk a természethez és önmagunk természetéhez. Ezek az először egyszerűnek tűnő történetek valahogy mindig belenőnek, belemélyednek az alapvető filozófiai és létkérdésekbe.” – vallja Kollár-Klemencz László.

A szereplők rövid, lényegre törő párbeszédei kimondott és elhallgatott érzelmeinkről is szólnak; valamint a társas viselkedés nehézségeiről, az emberi kapcsolatok esetlenségeiről. Ezen az estén egy kicsit mindannyian magunkra ismerhetünk. Közelebb kerülhetünk önmagunk és a világ megértéséhez. Minden bizonnyal lesz egy-egy mondat, amit magunkkal viszünk és szívünkbe zárunk.

Vissza a többi hírhez