A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Hírek /
Dolgok, amikért érdemes élni – Pokorny Lia önálló estje
2019. március 05.

Ebben a monodrámában a főszereplő színész meséli el a történetét, amelynek fontos részét képezi egy lista. Hét éves korában kezdte el írni, akkor, amikor édesanyja először próbált meg önkezével véget vetni életének. A lista végig kíséri a gyermek és kamasz korát, az első szerelmet, a csalódásokat, az örömöket. Időről időre eltűnik, nyoma veszik, hogy aztán, mint valami mágikus segítség bukkanjon fel újból, amikor hősünknek szüksége lesz rá.

Pokorny Lia alaptermészetéből és a darab szövegéből adódó humor feszültségoldó funkcióját felhasználva, folyamatos segítségnyújtások révén eléri, hogy a közönség egyetlen tagja se mondjon nemet a felkérésre. „Egy nagy, közös, felszabadító játékot fogunk megélni mindannyian. Nem egy embert pécézünk ki, akinek magányos harcosként, bekötött szemmel kell kóvályognia a bozótvágó késével egy ismeretlen vidéken, hanem majdnem mindenkinek lesz feladata, együtt fogjuk létrehozni az előadást. Tehát egyrészt senki nem lesz egyedül, másrészt azokat, akiknek nagyobb feladat jut, végig ott fogom tartani a kezemben.” – mondta a színésznő.

Bár a történet egyáltalán nem habkönnyű, mégis sokat nevethetünk, és mosolyogva hagyhatjuk el a színháztermet, azzal a jóleső érzéssel, hogy jöhet akármilyen nehézség, az élet mégis szép, csak arra kell figyelnünk, hogy ne veszítsük el a szemünk elől a saját listánk pontjait. Ha pedig még sosem gondoltuk végig, mik is tesznek minket boldoggá a mindennapokban, sürgősen kezdjünk bele a gyűjtésbe.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Vissza a többi hírhez