A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Hírek /
“A boldogság az egyszerűségben rejlik.” -Interjú Szekeres Adriennel
2020. január 15.

Már nincsen egy hónap a koncertig. Hogyan telnek most a napjaid? 

Lecsengett a karácsonyi hangulat és egy szempillantás alatt január közepe lett. Számomra ugyanis az ünnepek alatt sem állt meg a munka, így gyakran lepődök meg, hogy már megint repül az idő. A napokban volt két nagyobb fellépésem, és per pillanat a Valentin napi koncertünkre készülünk az együttessel. Ezen kívül próbálok pihenni, igyekszem nem megfázni, mert az a legrosszabb, ami egy énekessel történhet.

Egész évben aktívan koncertezel. Nem minden előadóművész mondhatja el magáról, hogy évszakokhoz tudja igazítani a dalait, de te még Valentin napra is össze tudsz állítani egy új hangzású repertoárt. Hogyan csinálod? 

A változatosság gyönyörködtet. Kell, hogy mi is élvezzük, hogy jól érezzük magunkat a koncerte-ken. Nagyon örülök annak, hogy minden Szekeres Adrien koncert más tud lenni, mint az előzőek attól függően, hogy milyen évszakban vagyunk, vagy milyen ünnep közeleg. Ettől lesz nekem is izgalmas ez a világ. Négy hétig adventi koncerteken énekelek, utána újévi fellépésem van, majd tavaszi dalokat adok elő. Nem mondhatnám, hogy ez véletlen, minden koncertemre szeretek speciálisan készülni, nincsen állandó programunk. Azon túl, hogy nyáron koncertezem, az sem mindegy, milyen rendezvényen. Egy borotai borászat teraszán adott koncert megint csak más dalokat kíván meg, mint egy fesztivál. Bizonyos helyszínekre vissza is megyek, olyankor is szeretek változtatni. A Valetin napi műsor pedig megint valami új, valami izgalmas! 

Mesélj nekünk egy kicsit a Valentin napi koncertről. Honnan merítesz új ötleteket? 

Mindig az egyik ötletből jön a másik. Nehéz összeállítani ezeket a koncert programokat, hiszen mindig arra törekszem, hogy a hangulathoz és a helyszínhez is megfelelő dalokat énekeljek el. Karácsonyra, Valentin napra, egy nyári fellépésre mind-mind más dalokból szoktam összeállítani a koncerteket. Február 15-én egy bensőséges hangulatú, intimebb koncerttel készülök. Az új és régi dalaim fognak keveredni. A műsor tempója kicsit lassabb lesz, és megosztok történeteket, amiket a miskolci közönség biztos nem hallott még. 

Férjeddel, Kiss Gáborral hogyan tudtok a munka mellett időt szakítani egymásra? 

Sokan azt hiszik a boldogság egyenlő sok. De nekem van egy családom, és egy csodálatos férjem, tudom élvezni a pillanatokat. Higyjétek el nekem, a boldogság az egyszerűségben rejlik. Egy kis gesztus, egy pillantás, egy jó beszélgetés. A romantikára nem kell behatározott idő és helyszín.

Vissza a többi hírhez