A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Színház
Programok / Színház
Éric Assous: Boldogság

szerelmi kaland hat képben

Józsaf Attila Színház produkciója

Louise: Pikali Gerda

Alexandre: Rékasi Károly

Fordította: Bardóczy Attila, Díszlettervező: Tompai Zsuzsanna, Jelmez: Pikali Gerda, A rendező munkatársa: Németh Dóra

Rendező: Verebes István (Jászai Mari-díjas) 

A váratlan találkozások varázsa, hogy látszólag összeegyeztethetetlen lények is egymásra lelhetnek-e? 

Louise meséket ír, Alexandre éttermet vezet. Louise hat éve elvált és egyedül él, Alexandre válófélben van és három gyermek édesapja. Louise szeret olvasni és rengeteg hobbija van, Alexandre csak a munkának él, semmi más nem köti le a figyelmét. Nagyon különbözőek és mégis nagyon egymáshoz valók. Kapcsolatuk viharosan indul és viharosan is folytatódik, az egyik az elköteleződéstől, a másik a magánytól fél, mégis közösen próbálnak gyógyírt találni a korábbi sérelmeikre és fájdalmaikra. Elmúlt szerelmeink vajon gazdagabbá tesznek, vagy béklyót jelentenek? Kettejük boldogságképe kerül szembe egymással: mindketten vágynak egy jobb, nyugodtabb, biztonságosabb életre, ám nemcsak a várakozásaik, az igényeik is eltérnek egymástól… Szerelem+párkapcsolat => bonyolult egyenlet.
Édesbús, mai történet a szerelemről és az összetartozás vágyáról.

A Belgiumban és Franciaországban is nagy sikerrel futó darab, leegyszerűsítve egy mai "Jövőre, Veled, ugyanitt"-ként is értelmezhető némiképp. Szellemes, pikáns, ugyanakkor mélységet-magasságot egyaránt láttat, eszményien játszható két szereppel. Az alkotók által szerelmi kaland műfaji meghatározással illetett produkció főszereplői (Pikali Gerda és Rékasi Károly) a való életben is egy párt alkotnak. Mindamellett a 2016. januárjában bemutatott előadás 2017. októberi felújítása és nagysikerű országos turnéja (Jászberény, Keszthely, Nyíregyháza, Szekszárd, Nyírbátor, Paks, Nagyatád, Szatmárnémeti, Győr, Kiskunhalas, Oroszlány, Hódmezővásárhely, Tihany, Békéscsaba, Zsombó, Baja, Pápa, Lenti, Nagykanizsa, Lajosmizse, Kassa, Salgótarján, Siófok, Gyöngyös, Törökbálint, Kazincbarcika, Pilisvörösvár, Veresegyház, Szolnok, Balatonföldvár, Makó) Rékasi Károly nagy visszatérése is volt egyben, korábbi motorbalesetéből fakadó, elhúzódó gyógykezelését követően. A produkció 2019. július 13-án a balatonföldvári Kultkikötő színpadán ünnepelte jubileumi, 50. előadását! Az előadást rendezőként a komédiák nagymestere, a Jászai-díjas Verebes István jegyzi.

Jegyinformáció:
Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, Szép Kártyát (Szabadidő MKB Bank, Szabadidő K&H Bank, Szabadidő OTP Bank), MKK Ajándékutalványt és bankkártyát elfogadunk. Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában (Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muhamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.
Parkolási információ:
A Művészetek Háza vendégei részére az Európa téri mélygarázsban van lehetőség a parkolásra. A mélygarázs megközelíthető az Uitz Béla utca felől, mely 24 órában üzemel. Díjszabás: 260 Ft / óra
Elmentem a naptáramba 2020-02-11 18:00:00 2020-02-11 20:00:00 Europe/Budapest Boldogság Miskolc, Rákóczi utca 2. info@muhamiskolc.hu
Facebook esemény
2020. február 11. kedd
19:00 - 21:00
Helyszín: Hangversenyterem
Jegyár: 4200 Ft
Jegyvásárlás
Hasonló programok
Összes
Színház
Kőhalmi Zoltán önálló estje
2020. szeptember 23. szerda, 18:00
Jegyár: 3900 Ft
Jegyvásárlás
Színház
Kőhalmi Zoltán önálló estje
2020. szeptember 24. csütörtök, 18:00
Jegyár: 3900 Ft
Jegyvásárlás
Színház
Marie Jones: Kövek a zsebben
2020. október 21. szerda, 19:00
Jegyár: 4400 Ft
Jegyvásárlás