A MŰHA a Miskolc Csoport tagja
Active main menu /
Cookie szabályzat

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztató az online felületekkel kapcsolatos adatkezelésekről

Tisztelt Felhasználó!

Figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Általános Adatvédelmi Rendeletének (GDPR) 13-14. cikkeiben foglaltakra, az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. által a http://muhamiskolc.hu/ honlappal összefüggésben folytatott adatkezelések egyes jellemzőiről.

1.Az adatkezelő személye:

Név:

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. (továbbiakban: Kulturális Központ vagy Adatkezelő)

E-mail:

titkarsag@ifihazmiskolc.hu

Telefon:

+36 46 412 508

Székhely:

3531 Miskolc, Győri kapu 27/A.

Cégjegyzékszám:

05-09-023694

Adószám:

23834936-2-05

2.Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetősége: e-mail cím: adatvedelem@bdolegal.hu, telefonszám: +36 1 235 30 10, cím: BDO Legal, 1103 Budapest, Kőér u. 2/A. C. ép.

3.Az adatkezelő az érintett személyes adatait a jelen tájékoztatóban meghatározott célból és az e cél megvalósulásához szükséges mértékben kezeli. Az adatkezelés kapcsán az érintett személyes adatait az adatkezelő erre jogosult alkalmazottai ismerhetik meg. Azon alkalmazottak jogosultak a személyes adatokhoz hozzáférni, akiknek munkakörükből fakadóan a konkrét személyes adatokkal valamely feladatuk van. Az adatkezelő nem hoz automatizált adatkezelésen alapuló döntést, illetve nem végez profilalkotást.

4.Cookie-kal vagy hasonló fájlokkal kapcsolatos részletes rendelkezések

4.1.Az Adatkezelő egyes esetekben olyan adatokat is gyűjthet és kezelhet, amelyek önmagukban nem teszik lehetővé az Érintett azonosítását, de bizonyos esetekben személyes adatoknak számíthatnak. Ilyen adat lehet például az Érintett IP címe, az Érintett által használt webböngésző, számítógép és operációs rendszer típusa, a nyelvi beállítások, internetszolgáltató, dátum/idő adata, illetve azon weboldal vagy reklám domain neve, amelyről az Érintett eljutott a Honlapra, vagy amelyre a Honlapon keresztül jutott el. Ezen adatok az Érintett azonosítására alkalmatlan módon kerülnek tárolásra, ezért mindaddig, amíg kapcsolatuk az Érintettel nem helyreállítható, nem minősülnek személyes adatoknak. Ezeket az információkat az Adatkezelő a Honlap effektív működtetése, a Honlappal kapcsolatos felhasználói magatartás, a különböző trendek megismerése érdekében, illetve a Honlap látogatóiról összességében demográfiai adatok gyűjtése érdekében használja, mely információkból levonható következtetéseket az Adatkezelő marketing és reklámozási Szolgáltatásai, kommunikációja hatékonyságának növelése érdekében használja fel.

4.2.Ugyanezen okokból az Adatkezelő eltárolhat bizonyos adatokat az Érintett számítógépén, amikor az Érintett megtekinti a Honlapot. Ezen adatok „cookie”, vagy hasonló fájl formájában kerülnek az Érintett számítógépére. A cookie-k segítségével például lehetséges weboldalak vagy reklámok olyan megjelenítése, hogy azok a lehető legjobban megfeleljenek az Érintett érdeklődésének. A cookie-k azonban a legtöbb webböngésző segítségével törölhetők a számítógép merevlemezéről, továbbá valamennyi cookie blokkolható, illetve az Érintett olyan beállításokat is alkalmazhat, hogy figyelmeztetést kapjon egy cookie eltárolása előtt.

4.3.A Honlap online Szolgáltatásai, hirdetései és interaktív alkalmazásai esetlegesen „cookie-kat” és egyéb technológiákat, mint például webjelzőket (beacon) és pixel tag-eket is használhat a Szolgáltatásai optimalizálása érdekében.

4.4.A „cookie” jelentése

A „cookie” jellemzően betűkből és számokból álló olyan kis file, amelyet webszerverünk küld az Érintett számítógépének merevlemezén lévő böngésző cookie fájljába. Ennek segítségével honlapunk például emlékezni fog egy felhasználói eszközre, amikor webszerverünk és annak internetes böngészője kapcsolatba lép egymással. A cookie legfőbb célja, hogy a webszerver az Érintetthez szabott weboldalt kínáljon fel, és a látogató részére személyesebb, igényeihez szabott élményt kínáljon, amikor az Érintett a Honlapot látogatja.

4.5.Az Adatkezelő által használt cookie-k

A Honlap két fajta cookie-t használ:

a)Munkamenet (session) cookie-k: ezek olyan ideiglenes cookie-k, melyek addig maradnak a böngésző cookie fájljában, amíg az Érintett a Honlapot el nem hagyja. A honlap bizonyos alkalmazásainak, ill. funkcióinak működéséhez ezen cookie-k elengedhetetlenek.

b)Állandó (persistent) cookie-k: a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében az Adatkezelő állandó (persistent) cookie-kat is használ (pl. a navigálás optimalizálása érdekében). Ezen fajta cookie sokkal hosszabb ideig marad az Érintett böngészőjének cookie fájljában. Ez az időtartam attól függ, hogy az internetes böngészőjét az Érintett hogyan állította be. Az állandó cookie-k minden olyan esetben információkat adnak át a webszerver számára, amikor az Érintett a honlapra látogat. Az állandó cookie-kat nyomkövető cookie-knak is hívják.

4.6.Harmadik fél cookie-k

Reklámozási célból, ill. a marketing kommunikációk optimalizálása céljából az Adatkezelő harmadik fél reklámszolgáltató társaságokat is igénybe vehet. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok is használhatnak cookie-kat hirdetéseik hatékonyságának felmérése és a hirdetési tartalom személyesebbé tétele céljából. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok által gyűjthető információk körébe tartoznak olyan adatok, mint például a földrajzi elhelyezkedés adatai (az IP címből történő következtetés útján) vagy kapcsolattartási adatok, úgymint az email címek, amennyiben ezeket a Honlapon keresztül gyűjtenék.

4.7.Szerver naplófájlok

A honlap megtekintésével az Adatkezelő webszerverei automatikusan tárolják az érintett IP címét.

Az adatkezelés célja az Adatkezelő honlapjának biztonsági ellenőrzése.

Mivel a rendelkezésre álló technológia alapján a naplófájlok tárolása elengedhetetlen a honlap elérésnek biztosításához, ezért az adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése, mely alapján az adatkezelő a honlap elérhetővé tételének céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a honlap működéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Az adatokat az adatkezelő a keletkezéstől számított 6 hónapig őrzi.

A naplófájlok rögzítéséhez az adatkezelő adatfeldolgozót vesz igénybe. Adatfeldolgozó megnevezése: Miskolc Holding Zrt.

4.8.Webjelzők és pixelek

A Honlap és az Adatkezelő e-mail üzenetei webjelzőket vagy pixel tag-eket is tartalmazhatnak. A webjelző olyan, jellemzően transzparens grafikus kép, amely általában nem nagyobb, mint 1x1 pixel és amelyet weboldalon, vagy e-mailben helyeznek el annak érdekében, hogy a weboldalt látogató, vagy e-mailt küldő személy online tevékenységét ellenőrizze. Webjelzőket harmadik felek által használt technológiák tartalmaznak, annak érdekében, hogy a weboldalunkra látogató tevékenységét megfigyelje. Ez lehetőséget ad olyan információk gyűjtésére, hogy mely számítógépen keresztül, milyen weboldalakat, mikor és honnan (ország, város) látogattak.

4.9.Cookie-k engedélyezése és letiltása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az aboutcookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Felhívjuk az figyelmét, hogy a Honlap bizonyos szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek abban az esetben, ha a cookie-k használatát letiltja.

4.10.A http://muhamiskolc.hu/ oldalon alkalmazott egyes cookie-k

a) A honlap működéséhez elengedhetetlen sütik

Az alábbi sütik kezelése hozzájárul a honlap alapvető funkcióinak biztosításához (pl. hozzáférés biztosítása, navigáció a honlapon). A honlap az alábbi sütik nélkül nem lenne üzemképes. Az alábbi sütik kezelésének jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése, mely alapján az adatkezelő a honlap elérhetővé tételének céljából kezelhet olyan személyes adatokat, amelyek a honlap működéséhez elengedhetetlenül szükségesek.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

has_js

Az oldal alapvető működését biztosítja.

A munkamenet végén törlődik

Adatkezelő

cookie-agreed

A felhasználó cookie szabályzat elfogadását tárolja.

3 hónap

Adatkezelő

popup_message_displayed Felugró üzenetek működését biztosítja. Munkamenet Adatkezelő

b) Statisztikai célú sütik

Fontos számunkra, hogy tudjuk, mi történik az oldalunkon és szolgáltatásainkkal, felhasználóink hogyan használják azokat. Ebből a célból statisztikai adatokat (beleértve személyes adatokat) gyűjtünk a honlap használata során. Amennyiben nem szeretné, hogy adatait ebből a célból kezeljük, a Süti beállításokra kattintva tudja módosítani az ezzel kapcsolatos beállításait.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

_ga

Egyedi azonosító, mely a felhasználó látogatási statisztikáinak mérésére szolgál. (Google Analytics)

2 év

Adatkezelő

_gid

A felhasználók megkülönböztetésére szolgál. (Google Analytics)

24 óra

Adatkezelő

_gat

A kérés sebességének fojtására szolgál. (Google Analytics)

1 perc

Adatkezelő

fr

Ez a süti olyan egyedi azonosítót hoz létre, melynek segítségével statisztikát hoz létre a látogató honlap felhasználási szokásairól. (Google Analytics)

3 hónap

Adatkezelő

c_user Az xs cookie-val együttesen az identitásodat hitelesíti a Facebook felé. 90 nap Adatkezelő
datr A böngészőket azonosítja biztonság és az oldal integritása érdekében, többek között fiók-helyreállításra, továbbá a potenciálisan sérült biztonságú fiókok azonosítására. (Facebook) 2 év Adatkezelő
fr A Facebook elsődleges hirdetési cookie-ja, használatával megjeleníthetők, mérhetők a hirdetések, illetve javítható a relevanciájuk. 3 hónap Adatkezelő
presence Anonim statisztika. (Facebook) Munkamenet Adatkezelő
sb A böngészőt azonosítja bejelentkezési hitelesítési célból. (Facebook) 2 év Adatkezelő
spin Anonim statisztika. (Facebook) 1 nap 1 óra Adatkezelő
wd Anonim statisztika. (Facebook) 1 hét Adatkezelő
xs A c_user cookie-val együttesen az identitásodat hitelesíti a Facebook felé. 3 hónap Adatkezelő

c) Harmadik féltől származó és marketingcélú sütik

Honlapunk annak érdekében is gyűjt és kezel felhasználói személyes adatot, hogy a Felhasználók részére közölt hirdetéseket személyre szabhassuk. Társaságunk külső cégekkel áll szerződésben, amelyek hirdetéseket jelentetnek meg a Honlapon. További információ az online hirdetések működésére alább található. Amennyiben nem szeretné, hogy adatait ebből a célból kezeljük, a Süti beállításokra kattintva tudja módosítani az ezzel kapcsolatos beállításait.

Reklámozási célból, ill. a marketing kommunikációk optimalizálása céljából az Adatkezelő harmadik fél reklámszolgáltató társaságokat is igénybe vehet. Harmadik fél reklámszolgáltató társaságok is használhatnak sütiket hirdetéseik hatékonyságának felmérése és a hirdetési tartalom személyesebbé tétele céljából.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása, amelyet a főoldalon felugró sávban adhat meg. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ebben az esetben nem tudunk Önnek személyre szabott ajánlatokat közvetíteni.

Név

Cél

Adatkezelési idő

Szolgáltató

_ga

Egyedi azonosító, mely a felhasználó látogatási statisztikáinak mérésére szolgál

2 év

jegy.hu (InterTicket Kft; 1139 Budapest, Váci út 99.)

_fbp

Ez a süti olyan egyedi azonosítót hoz létre, melynek segítségével statisztikát hoz létre a látogató honlap felhasználási szokásairól.

2 hónap

jegy.hu (InterTicket Kft; 1139 Budapest, Váci út 99.)

master_gdpr

 

7 hónap

jegy.hu (InterTicket Kft; 1139 Budapest, Váci út 99.)

scarab_visitor

 

12 hónap

jegy.hu (InterTicket Kft; 1139 Budapest, Váci út 99.)

5.Adattovábbítással kapcsolatos információk

Az adatkezelő nem tervezi az érintett személyes adatait harmadik (nem EGT tagállamnak minősülő) országba továbbítani.

6.Az érintett jogai

Tájékoztatáshoz való jog: Az érintett bármikor, a jelen tájékoztatóban megjelölt elérhetőségeken tájékoztatást kérhet az őt érintő adatkezelésről, kérelmezheti a rá vonatkozó adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Hozzáférés joga: Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e. Ha igen, az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelő által kezelt rá vonatkozó személyes adatokhoz, illetve az adatkezelés céljára, az érintett adatok kategóriáira, azon címzettekre vagy címzettek kategóriáira, akikkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, az adatkezelés tervezett időtartamára vagy az időtartam meghatározásának szempontjaira, valamint az adatok forrására vonatkozó információkhoz hozzáférést kapjon.

Kérelemre az adatkezelő az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére bocsátja. Az érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díj számítható fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha azt az érintett másként kéri.

Helyesbítéshez való jog: Az érintett kérheti a pontatlan adatai helyesbítését, és joga van arra is, hogy kérje a hiányos adatai kiegészítését.

Hozzájárulás visszavonáshoz való jog: Az érintett bármikor jogosult arra, hogy a személyes adatai kezelésére vonatkozóan korábban megadott hozzájárulását a jövőre nézve visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Törléshez való jog: Az érintett kérheti, hogy az adatkezelő a személyes adatokat törölje, ha

  1. azokra már nincs szükség abból a célból, amelyre figyelemmel az adatkezelés történt;

  2. ha az érintett a hozzájárulását visszavonja, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

  3. az adatkezelés elleni tiltakozás szerinti feltételei fennállnak;

  4. az adatkezelés jogellenes;

  5. azokat az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell,

  6. az érintett 16. életévét be nem töltött kiskorú.

Az adatkezelő fenti kérelemre az adatokat törli, kivéve, ha a további adatkezelés

  1. az azt előíró, az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése,

  2. jogi igények előterjesztése, érvényesítése, illetve védelme

céljából szükséges.

Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha

  1. az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi az adatok pontosságának ellenőrzését,

  2. bár az adatkezelés jogellenes, de az érintett ellenzi a törlést, és ehelyett a korlátozást kéri,

  3. az adatkezelőnek már nincs szüksége az adatok kezelésére, de az érintett azt jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez igényli,

  4. az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen, amely esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés az előzőek szerint korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatok – a tárolás kivételével – csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más személy jogainak védelme érdekében, vagy az Európai Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből kezelhető. A korlátozás feloldásáról az adatkezelő az azt kérő érintettet előzetesen tájékoztatja.

A helyesbítésről, a törlésről vagy korlátozásról az adatkezelő a érintetett, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot továbbította. Az értesítést az adatkezelő mellőzi, ha ez lehetetlen, vagy nagy erőfeszítést igényel. Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

Tiltakozáshoz való jog: Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,

a)      ha az jogos érdek alapján történik; ebben az esetben az adatkezelés nem folytatható, kivéve, ha az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben elsőbbséget élvező kényszerítő erejű jogos okok, vagy olyan okok indokolják, amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak,

b)      ha az közvetlen üzletszerzés érdekében történik vagy ahhoz kapcsolódik; ilyen esetben e célból az adatkezelés a továbbiakban nem folytatható.

Az adatok hordozhatóságához való jog: alapján az érintett egyrészt kérheti, hogy az adatkezelőtől, ha ez technikailag megoldható, tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban a kezelt személyes adatait megkapja és azt bármely adatkezelőnek ő maga továbbítsa, másrészt kérheti az adattovábbítást közvetlenül az adatkezelőtől.

Panasz benyújtásának joga: Amennyiben az érintett meglátása szerint a személyes adataival kapcsolatos jogai sérültek, úgy kérjük, hogy panaszát jelezze az adatkezelő vagy az adatvédelmi tisztviselő felé a fent megadott elérhetőségek egyikén.

Panaszával az érintett az illetékes hatósághoz is fordulhat. Ha így dönt, azt az alábbi elérhetőségeken tehet bejelentést a hatóságnál:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.

Telefon: +36 -1-391-1400

Fax: +36-1-391-1410

E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu

Ha az érintett jogellenes adatkezelést tapasztal, polgári pert is kezdeményezhet. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (az alábbi hivatkozáson található törvényszékek felsorolása és elérhetősége: http://birosag.hu/torvenyszekek).

7.Igények kivizsgálása

Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a fentiek szerinti kérelme nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról az adatkezelő – a késedelem okainak megjelölésével – a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatást ad. Ha a kérelem elektronikus úton érkezett, a tájékoztatás lehetőség szerint szintén elektronikus úton történik, kivéve, ha az érintett azt másként kéri. Ha úgy ítéljük meg, hogy nem kell intézkedéseket tennünk az érintett kérelme nyomán, úgy késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni fogjuk az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy panasztételi lehetőséggel élhet az adatvédelmi hatóságnál, továbbá élhet bírósági jogorvoslati jogával is.

A kérelmek teljesítése ingyenes, ha azonban a kérelem egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az adatkezelő, figyelemmel a kérelem folytán felmerülő adminisztratív költségekre, észszerű díjat számíthat fel, vagy megtagadhatja a kérelem teljesítését.

Ha a kérelmet benyújtó érintett kilétével kapcsolatban megalapozott kétség merül föl, további, a személyazonosságának megerősítéséhez szükséges információk nyújtása kérhető.

Hatályos: 2019. szeptember 11-től visszvonásig

Tisztelettel:

Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft.