Hírek /
Könnyed nyár esti GasztroPLACCot alakítottunk ki a Művészetek Háza előtt
2018. július 07.

A Miskolci Gasztro Klaszter ez évben alakult meg, februárban volt az első rendezvényük. Céljuk megmutatni, hogy mire képes az összefogás, hiszen ezzel az országosan egyedülálló szerveződéssel, amiben kilenc étterem állt össze, olyan rendezvényeket tudnak létrehozni, amikre egyébként egyenként csak nehézségek árán lennének képesek. Július minden péntekén bemutatkozik két-két klasztertag az általa alkotott finomságokkal.

Novák Irén, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, azért hozták létre ezt a rendezvényt, hogy megtöltsék a belvárost is élettel a nyári estéken. – Úgy tűnik, hogy van igény a minőségi gasztronómiára. A Művészetek Háza előtti tér pedig nagyon hangulatos, így kiváló erre a célra.

Sándor Zsolt borász, a klaszter titkára szívesen csatlakozik minden új kezdeményezéshez. – Nekem nagyon megtetszett az ötlet, és örülök, hogy felkértek minket is, hogy jelenjünk meg, és egészítsük ki borainkkal az ételeket. A hiánypótló rendezvényt magát jó nyüzsgőnek írnám le itt, a belvárosban.

A MÜHA GasztroPLACC egyik résztvevője a Tókert Étterem volt. Vass Gábor, az étterem üzletvezetője elmondta, zöldséges törtbúzával készületek. – Bulgur tarjastake-kel, amit faszénen készítünk el. Adunk hozzá kovászos uborkát, amit mi készítettünk, valamint egy csokoládétortát, ami belga fehércsokoládéval lazított finomság feketeribizli-mártással. A gyerekek nagyon odavannak érte. Azt, hogy ez a rendezvény sikeres lesz, már Miskolc lakossága eldöntötte, hiszen a korábban szervezett gasztronómiai hátterű alkalmak is megmozgatták a lakosokat.

Magyar László, a Via Piano Étterem egyik tulajdonosa úgy nyilatkozott, a szabadságolások miatt a belváros nyáron üresebb kicsit. – Éppen ezért örvendetes, hogy a nyár közepén egy ilyen programmal lepjük meg az ide látogató turistákat és a helyieket egyaránt. Mi saját bagettet sütöttünk, amiben egy lassan sült, tépett vadhúst kínálunk, mindezt pedig zöldségchipsszel bolondítottuk meg – mondta a tulajdonos.

 

Forrás: MINAP

Vissza a többi hírhez